Mikä on pikalaina?

 

>> Katso pikalainavertailu tästä

Joskus rahapula yllättää yhtäkkiä ja rahaa tarvitsisi tilille heti. Oli tarve sitten suuri tai pieni, yleensä Pikalaina on nimensä mukaan pikaisesti otettu Pikalaina pikaiseen tarpeeseen. Sekavat aukioloajat kuitenkin sekoittavat useita luotettavaa ja sataprosenttisesti turvallista Pikalainapaikkaa etsivää. Jo yhdellä palvelulla saattaa olla jopa kolme toisistaan paljon poikkeavaa aukioloaikaa: lainojen vastaanottoajat, lainahakemusten käsittelyajat ja asiakaspalvelun aukioloajat voivat kaikki olla eri aikoja. Kun mukaan lisätään vielä lainojen maksuajat, soppa on valmis.

 

Pikalaina 24h kiinnostaa ihmisiä, mutta voiko Pikalainaä kuitenkaan saada 24 tuntia vuorokaudessa? Useimmat pikavippejä tarjoavat yritykset myöntävät lainoja vain klo 7-23 välisenä aikana. Muina laajempina aikoina ei siis lainaa useimmista paikoista tipu. Useimmilla ajat voivat mennä myös vielä suppeammaksi, joten kannattaa aina ennen pikavipin ottamista tarkistaa, että milloin pikavipin tarjoaja tulee siirtämään varat tilillesi. Kaikki palvelut eivät esimerkiksi toimi kuin arkipäivisin ja toimistoaikoina.

 

Pikalainaä 24 tuntia vuorokaudessa ei siis rahanmaksun kannalta ole välttämättä mahdollista saada, mutta useimmissa paikoissa hakemuksia käsitellään päivän ympäri – siltä kannalta Pikalaina 24h on siis mahdollinen. Jos lähetät hakemuksesi pikavipin tarjoajan sivuilla olevan lainojenmaksuajan sisäpuolella, voit siis saada lainasi jo hetken päästä tilillesi. Aina tämäkään ei kuitenkaan ole mahdollista, sillä usein Pikalainaen tarjoajat lähettävät lainaamansa rahat yhdestä tai enintään muutamasta eri pankista. Jos pankkitilisi sattuu olemaan muun pankkiryhmän tili kuin pikavipin maksajan, tilisiirto voi viedä 1-2 arkipäivää. Jos tarve sattuu siis keskellä yötä, mahdollisuudet heti rahojen saamiseen ovat pienet. Hakemuksen voit kuitenkin jättää koska tahansa ja luultavasti saat rahat tilillesi jo heti seuraavana päivänä, tai kun pikavipin tarjoajan asiakaspalvelu on auki.

 

Pikavippejä voivat saada 18 vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset, jotka ovat oikeustoimikelpoisia. Lisäksi luottotietojen tulee olla kunnossa – raha-asiat on siis hoidettu hyvin, eikä luottotiedoista löydy merkintöjä. Jotkut Pikalainayritykset voivat vaatia lainojen hakijoilta myös yli 20 vuoden ikää, etenkin isommissa lainoissa ja ensilainoissa. Lainasummat vaihtelevat kymmenistä euroista yli tuhansiin euroihin. Useimmat pikalainojen tarjoajat antavat sinulle mahdollisuuden vaikuttaa lainasi maksuaikaan, ja usein korot voivat riippua laina-ajastasi. Mitä lyhyempi laina-aika, sitä vähemmän korkoa maksat. Pikalaina 24h –paikat lähettävät laskun yleensä aina suoraan kotiisi ja voit maksaa lainasi yhdessä tai useammassa, jopa kymmenissä erissä.

 

Koska useimmat kiireelliseen tarpeeseen haetut pikalainat halutaan nopeasti tilille, tekstiviestillä hakeminen on paras ratkaisu. Usein joudut kuitenkin ensimmäisen pikalainan hakutilanteessa tunnistautumaan palveluun tietokoneellasi. TUPAS–tunnistautuminen tarkoittaa sitä, että tunnistaudut Pikalainaä tarjoavan yrityksen palveluun omien verkkopankkitunnuksiesi avulla. Sen jälkeen saat yleensä oman PIN-koodisi, jonka avulla voit hakea seuraavaa lainaa puhelimellasi, nopeasti parilla tekstarilla. Silloin hakemus kulkee mukanasi paikasta toiseen, etkä tarvitse tietokonetta lainan hakemiseen. Jos tarve yllättää vaikka keskellä autiosaarta, Pikalaina puhelimen kautta on huippunopea ratkaisu!

 

Pikalaina 24h on hakemuksen kannalta mahdollista saada tällä hetkellä useistakin paikoista. Esimerkiksi OPR-Vakuus Onlinen -kautta.